Francis Stijnen

Schepen, Bestuurslid, afgevaardigde van de stad in de raad van bestuur van AZ-Turnhout, oprichter en voorzitter van Dienstenthuis Turnhout en Licalab, afgevaardigde van de stad in Slim-Turnhout

  • Geboortedatum:

    1 september 1959

  • Geboorteplaats:

    Turnhout

Met meer dan 25 jaar ervaring in de gemeentepolitiek heb ik me in de voorbije legislatuur als schepen van financiën ingezet voor Turnhout en de Turnhoutenaren. Een stad maken we samen, politici, ambtenaren, bedrijven, verenigingen, vrijwilligers, bezoekers en inwoners van de stad. We kunnen Turnhout positief op de kaart zetten door samen verantwoordelijkheid op te nemen. Ik wil dit alvast doen, gisteren, vandaag en morgen. Turnhout is het voor mij meer dan waard.

Schepen van financiën, personeel, kerkraden, markten en foren.
Van 2008 tot en met 2012 was ik burgemeester van Turnhout

Ik wil me inzetten voor Turnhout omdat.........

er nog veel werk op de plank ligt. De financiën moeten onder controle blijven zodat u, maar ook uw kinderen en kleinkinderen niet de rekening gepresenteerd krijgen van een gebrek aan zorg voor uw centen. Er zijn nog heel wat initiatieven mogelijk en nodig om de stad veiliger, properder, aangenamer en duurzamer te maken. Als centrumstad moeten we meer uitstraling krijgen zodat mensen van buiten Turnhout hier graag komen winkelen, opleiding volgen, werken of zich ontspannen. Maar ook gezellige buurten, zorg voor wie het nodig heeft, kinderen die plaats hebben om te spelen. Daar wil ik graag verder aan meewerken met de ervaring die ik mocht opdoen in projecten als de Nieuwe Kaai, Blairon, het park Spooreinde, Slim Turnhout, Turnova en Dienstenthuis Turnhout waar we inmiddels bijna 1000 mensen een job konden geven. U weet wat echt telt !

Ik word vrolijk van.........

vrijwilligers die zich inzetten in onze stad, voor andere mensen, voor nette buurten, voor kinderen, voor senioren, in sportclubs of culturele verenigingen. Ik word ook vrolijk van mensen die Turnhout bezoeken en zeggen dat wij een mooi kasteel, een mooi begijnhof, prachtige fietsroutes en ongerepte natuur hebben waar het aangenaam wandelen en fietsen is. Ik word vrolijk van mensen die spontaan goedendag zeggen op straat, van mijn kleinkinderen die een liedje zingen voor opa, van een mooie zonsondergang in Zevendonk, van muziek in De Warande, op de Grote Markt of een pleintje als het maar niet te luid is, van een goei mop, felicitaties als ik goed gekookt heb. Maar ik word ook vrolijk van mensen die genezen na een ziekte, van mensen die een thuis hebben gevonden en zich positief integreren in onze stad.

Ik kies voor CD&V omdat.........

ik een democraat ben die er van overtuigd is dat onze samenleving beter wordt door christelijke waarden als respect, zorg voor elkaar, niet ik-ik-ik maar samen. Politiek is bouwen aan morgen, denken aan onze volgende generaties, niemand uitsluiten, solidariteit, vreedzaam en positief. Ik kies ook voor CD&V om de bestuurservaring, de groep waarmee je samen op pad gaat, de warmte van de collega's.  Ik kies voor CD&V omdat het niet gaat om persoonlijk in de spotlight staan, maar wel om een stad goed te besturen niet populistisch, maar evenwichtig rekening houden met alle aspecten die bij een stedelijk beleid horen : natuur, wonen, werken, mobiliteit, zorg, veiligheid, financiën, ... En ja, dat komt dan soms wat grijs over. Maar politiek en een stad besturen doe je voor het goed van de mensen, niet om populair te zijn op facebook of in de krant of de media.